Hasznos Tanácsok

Családtag Esküvői Fotósnak

Mit ér neked, hogy megspórold az Esküvői Fotózás árát ?

Napjainkban egy professzionális fényképezőgép megvétele nem jelent akadályt sok család részére. A közösségi oldalak hemzsegnek a fényképektől – természet fotók, állat fotók stb. Sokan fényképezőgép megvétele után az első sikerek megízlelve, kapva kapnak az alkalmon, hogy létrehozzák a közösségi médiában a saját fantázia névvel ellátott photography oldalukat. Ezt követően következnek az ismerősök és családtagok meghívása oldalkedvelőnek, majd jöhet is a képekre a like gyűjtés. És jön az isteni szikra, amikor egy családtag esküvőjéről hír érkezik, hogy majd ő elvállalja az esküvői fotózást. Akár csak családi gesztusként, vagy kihasználva a lehetőséget nászajándékként adni.

Esküvőtöket szervezve, gyorsan szembesültök, hogy a költségek gyorsan tudnak növekedni. Ezért csábító lehet a családtag ajánlata, hogy majd ő fotózza az esküvőtöket, megspórolva ezzel az esküvői fotós költségét.

És kezdődhet is a bonyodalom.

Elmondjátok az elképzelésetek, hogy szeretnétek jegyes fotózást, de a helyszínválasztásban segítséget kérnétek, mert nincs jegyes fotózáshoz ötlet. Ekkor jön az első fekete leves, mert macera egyeztetni mikor is tud elszabadulni a munkahelyéről, vagy feláldozni a hétvégét, hogy nektek segíteni tudjon és elkészüljenek a képek.


Majd elérkezik a nagy nap – szeretnétek a készülődésről is képek, a polgári szertartásról, a templomiról és így tovább. A rokon fotós, mivel nincs teljesen tisztában a dolgok történésével és protokolljával, ide – oda kapkodva kattintgat a fényképezőjével – gondolva a sok képből majdcsak lesz jó is. Remélhetőleg nem marad le olyan pillanatokról, mint a gyűrűhúzás, vagy az első csók. És remélhetőleg a képek sem lesznek bemozdultak, elmosódottak. A polgári szertartás után szeretnétek csoportképeket is, ezért kilépve a hivatalból gyorsan kellene találni egy helyet ahol ezt meg lehet csinálni. A rokon fotósnak ebben sincs tapasztalata, ezért az épület előtt összeterelt násznépet elkezdi fotózni. Nincs mit tenni kellenek a képek, ezért nem törődve azzal sem, hogy a nyári napsütés a vendégek szemét kisüti – készülnek is a csoportképek.

Ezt követően jöhet a templomi esküvő fotózása. Itt kezdődhet az első fotóst izzasztó feladat leküzdése, hogy a sötét templomban értékelhető képek szülessenek. Abban már csak reménykedni lehet, hogy a rokon fotós járatos az egyházi szertartásban és tudja hova léphet és mi – mi után következik. Lakodalomi buli fotózásához érkezve, már kellőképpen elfáradhatott a rokon fotós és igazából már eléggé unja is. Addig ameddig a többi családtag mulatozik, eszik, iszik, neki dolgoznia kell. Azt már csak remélhetni lehet, hogy a fényképezőgép akksija ez idáig nem merült le, vagy van tartalék.

Eljött a vacsora - lehet lazítani

A vacsora során a rokon fotós is kezdi jól érezni magát, hisz azért mégis csak családtag, meg réglátott barátok is előkerülnek, akikkel jól esik a beszélgetés, a közös tánc. Ezért a gépet hátrahagyva kicsit lazít, gondolva van már elég kép.

Ugye te sem szeretnél ilyen elmosódott képeket a lagzidról ?

A kreatív fotózásra teljesen elfogyott már a kedve és az ötlete is. Ezért a beállított fotók szinte mind egyforma lesz. A lagzi után a képek átadása is megtörténik. Ekkor szembesültök a végeredménnyel. Csak remélhetitek, hogy a csoportképek között lesz egy olyan ahol nincs kiégve a rokonok arca, nem hunyorognak a napsütés miatt. A templomban a vakú miatt nem lesz piros a szeme mindenkinek. És a lagzin is lesz pár kép, ami kellően éles és nem bemozdult.

Ezért érdemes feltennetek a kérdést: Ér e nektek annyit, hogy a nagy napotokról bizonytalan legyen a képek minősége ?
Vissza

Esküvő Fotózás | Családi Fotózás | Rendezvényfotózás | Jegyes & Páros Fotózás | Céges & Reklámfotózás
Szegeden és az egész ország területén

A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek ! Pontos információkért és árajánlatért kérem, telefonon vagy e-mailben érdeklődjön!