Hasznos Tanácsok

Esküvő Fotózás és az esküvők főbb elemei - Minden, amit erről érdemes tudnotok

Mielőtt részletezném, leírok pár dolgot, hogy lássátok miben más egy fényképész, aki esküvőket fotóz, egy önjelölt fotóstól. Egy fényképész az iskola elvégzése után, ha követni akarja a trendeket, amelyek évről évre változnak neki is fejlődnie kell. Figyelemmel kell lenni a nemzetközi és hazai trendeknek, elvárásokat. A kialakított egyéni stílusban is szükséges, hogy esküvői fotósként tudjunk megújulni. Tisztában kell lenni egy tradicionális esküvő elemeivel is, de egy modern esküvő partin is helyt kell állni. Ezért esküvői fotós választásnál legyetek körültekintőek. Az alábbiakban leírok pár dolgot, ami segítséget nyújthat megérteni egy esküvő elemeit.

Jegyes Fotózás dióhéjban

Az esküvőtöket megelőzően hasznos lehet a jegyes fotózás. Ezen a fotózáson lehetőség nyílik nagy beszélgetésekre is, amely során megismerhetjük egymást jobban. Így a nagy napotokon már ismerősként találkozhatunk egymással. Ezáltal ti is felszabadultabban élvezhetitek az esküvőtöket. Jegyes fotózás ötleteket és tippeket olvashattok a hasznos tanácsok oldalon.

Esküvői készülődés

Esküvői készülődés során mind a vőlegényről, mind a menyasszonyról hangulatos pillanatok megörökítésétől a legapróbb részletek fotózásáig készülhetnek képek. Itt szinte már tapintható a feszültség. Ezért nem mindegy, hogy fotósként ezt, hogy tudjuk kezelni. Fontos, hogy jelenlétünkkel segíteni tudjunk, ne pedig hátráltatni. Az izgalmon túl sajnos sokan nem gondolnak arra, hogy az elkészült képeket mennyire befolyásolja az a környezet, ami a készülődés hátterét adja. Ha szeretnétek a készülődésről is fotókat, akkor a tanácsom, hogy figyeljetek a környezetre is. Válasszatok olyan szobát, amely nincs zsúfolva, több a fény, nagyobb a hely, és kevésbé színesek a falak. Legideálisabb egy kastély barokk berendezési tárgyakkal és nagy ablakaival teli szobája lenne, de ezt kevés pár engedheti meg magának. Ezért nem kell sokra gondolni, mert egy panellakás szobája is megfelelő lehet, ha a vasalódeszka nem lesz útban, vagy a kanapén nem lesznek felesleges ruhák, dobozok stb.

Vőlegény búcsúztató

Tradicionális esküvők fontos eleme a vőlegény búcsúztató. Itt nagy szerepet kap a vőfély, mert mind az irányítás és mind a szöveg mondása az Ő feladata. Rímekbe faragott szöveggel búcsúztatja el a vőlegényt a szülőktől, nagyszülőktől, testvérektől és persze a szülői háztól. Ezért fontos, hogy a választott vőfélyetek jól és érthetően tudjon beszélni. Az elmondott szöveggel mosolyt és örömkönnyeket csaljon a résztvevőkben.

Menyasszony Kikérés

Szintén egy fontos eleme a tradicionális lagziknak. Itt is a fő feladatot a vőfély látja el. A lányos háznál a vőlegény helyett a rímes kikérő szöveget ő mondja el. Tréfás játékokkal dobhatja fel a hangulatot. A kikérést követően szokott a búcsúztató következni. Ekkor a menyasszonyt búcsúztatja el a szülőktől, nagyszülőktől, testvérektől és persze a szülői háztól.

Polgári szertartás - Polgári esküvő

A polgári szertartás az esküvő egyik, hanem a legfontosabb eleme, hiszen itt mondjátok ki az IGEN-eket, gyakorlatilag ez a szertartás, amiről az egész esemény szól. Törvényes esketést az anyakönyvezető végzi. Napjainkban lehetőség van, hogy ne a hivatal egy termében, hanem kihelyezett helyszínen tartsátok meg a polgári esküvőt. Mivel ez kötöttebb sok ifjú pár már korábban összeházasodik és az esküvő napjára egy szertartásvezetőt választanak, aki szertartást levezeti.

Egyházi szertartás - Egyházi esküvő

A templomi esküvő a maga varázsával, örök érvényű hagyományaival és szépségével sok házasulandót vonz. A templomba belépni, végigvonulni a padok között, orgonaszó kíséretében az oltárhoz sétálni sok házasodni kívánó pár vágya. A templomból férj illetve feleségként azokkal a szavakkal távozni, hogy „amit Isten egybekötött, azt ember szét nem választhatja” - egy életre meghatározó élmény.

Csoportképek és a csokordobás

A csoportképek és a csokordobás is szinte kötelező momentumai egy esküvőnek. Az ifjú pár évek multán visszanézheti, hogy kikkel töltötték együtt a nagy napjukat.

Lakodalmi buli – nyitótánc, gyertyafény keringő, menyecsketánc

Lakodalom helyszínén merészebb párok egy nyitótánccal lepik meg a vendégeket. Egy ilyen nyitótánc alkalmas lehet arra, hogy a jó hangulat megalapozott legyen. Ezt követően kezdődtet a közös mulatozás. Maga a vacsorát, ha csak külön nem ragaszkodnak hozzá nem szoktam fényképezni. Tapasztalat, hogy senki nem szereti, ha fotózzák evés közben. Ettől függetlenül a terítékekről, a tálalásról, a vőfély beszédéről készülnek fényképek, mert ez is fontos eleme a Nagy napotoknak.

Kreatív fotózás - beállított képek

Kreatív fotózást tarthatjuk az esküvőtők napján és külön napon is. Mind a kettőnek van előnye és hátránya is. Az esküvő napján tartva akkor kicsit rohanósabb és kevesebb idő alatt kell a képeket elkészítenünk. De bérelt ruha estén nem kell további bérletet fizetni, nem kell ismételten fodrászhoz és sminkeshez menni. Viszont, ha tudunk erre szentelni egy külön napot, akkor sokkal több koncepció alapján készíthetjük el a kreatív fotókat. Lehetőség van az ország más pontjába is elutazni.

Vissza

Esküvő Fotózás | Családi Fotózás | Rendezvényfotózás | Jegyes & Páros Fotózás | Céges & Reklámfotózás
Szegeden és az egész ország területén

A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek ! Pontos információkért és árajánlatért kérem, telefonon vagy e-mailben érdeklődjön!